Bine ai venit! E-Mail: [email protected], Telefon: 0238-719107

Conferință tematică în lumina evenimentelor anului 1918

Conferință tematică în lumina evenimentelor anului 1918

Conferință tematică în lumina evenimentelor anului 1918

Astăzi, 7 noiembrie 2018, la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia” a avut loc conferința tematică în lumina evenimentelor anului 1918.

Activitatea face parte din Programul naţional de manifestări consacrate Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri din 1918. Despre făurirea României Mari au conferențiat comandor aviator (rez) dr. Marius Nicoară, colonel (rez) dr. Tănase Mircea, managerul Muzeului Județean Buzău, dr. Daniel Costache și profesorul Cosmin Nedelcu. Comunicările au făcut referire la principalele evenimente care au dus la formarea României moderne, la marile personalități care au jucat un rol crucial în realizarea Marii Uniri, respectiv Alexandru Marghiloman și mareșalul Alexandru Averescu, precum și la moștenirea culturală a Primului Război Mondial în județul Buzău.

Programul reuniunii a inclus și un scurt program artistic organizat de elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia”.

 

Compartiment Relații Publice și Promovare Imagine